با عرض سلام خدمت تمامی علاقه مندان به طراحی سایت ، در این مبحث قصد داریم شما را با مراحل یادگیری طراحی سایت و برنامه نویسی تحت وب آشنا کنیم و به عنوان برنامه نویس هایی که این راه را قبل از شما طی کرده اند شما را از فراز و نشیب های این راه لذت بخش آگاه نمائیم ، تلاش ما بر این است که از عنوان کردن مباحث مربوط به تاریخچه و مبانی تئوری پرهیز کرده و تا حد امکان شما را با مسائل عملی در این زمینه آشنا نمائیم . خب پیش به سوی شروع ...با عرض سلام خدمت تمامی علاقه مندان به طراحی سایت ، در این مبحث قصد داریم شما را با مراحل یادگیری طراحی سایت و برنامه نویسی تحت وب آشنا کنیم و به عنوان برنامه نویس هایی که این راه را قبل از شما طی کرده اند شما را از فراز و نشیب های این راه لذت بخش آگاه نمائیم ، تلاش ما بر این است که از عنوان کردن مباحث مربوط به تاریخچه و مبانی تئوری پرهیز کرده و تا حد امکان شما را با مسائل عملی در این زمینه آشنا نمائیم . خب پیش به سوی شروع ...

در ادامه به عنوان  طراحی سایت در تبریز  و شرح مراحلی که برای یادگیری و آموختن طراحی سایت باید به ترتیب به سراغ آنها بروید خواهیم پرداخت :

  1. در ابتدا باید HTML را بیاموزید که مخفف Hyper Text Markup Language ( زبان نشانه گذاری ابر متنی ) می باشد ، آنچه در این زبان اهمیت دارد این است که HTML یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه یک زبان نشانه گذاری است ، شما با استفاده از این زبان به مرورگر می فهمانید کدام قسمت از برنامه شما یک پاراگراف است ، کجا جدول است ، کجا عکس است و به همین ترتیب در مورد سایر عناصر موجود در صفحات وب . به عنوان دانشجوی درس طراحی سایت ابتدا این زبان را فرا بگیرید و جهت تسریع در یادگیری به نکاتی که در ادامه اشاره شده است توجه فرمائید :
    • در یادگیری HTML با مواردی از قبیل خصوصیت (Attribute ) مواجه می شوید که به کمک بعضی از این خصوصیت ها می توانید شکل و شمایل عنصر مربوطه را تغییر دهید مثلا می توانید رنگ متن را تغییر دهید و یا آن را به صورت italic به نمایش در بیاورید ، نیازی به یادگیری این موارد نیست چرا که این روش استایل دادن به عناصر HTML منسوخ شده و اگر بخواهید وبسایتی پویا و زیبا طراحی کنید باید از جادوی CSS استفاده کنید بنابراین می توانید از یادگیری خصوصیت های مربوط به ظاهر و استایل عناصر چشم پوشی کنید.
    • در HTML شما با تعداد زیادی تگ ( برچسب ) روبرو می شوید و اسامی این تگ ها برای افراد تازه کار به شدت فرار می باشد لذا گردآوری این تگ ها به همراه توضیح مختصری در مورد عملکرد آن می تواند شما در به خاطر سپردن آن کمک نماید.
    • در نسخه جدید HTML یعنی HTML 5 موارد جدیدی از قبیل گرافیک ها ، مالتی مدیا و ... گنجانده شده است که در ابتدا و بدون تسلط بر Javascript برای شما پیچیده به نظر می رسد لذا نیازی نیست در این مرحله از یادگیری وقت خود را صرف آموزش این موارد کنید .
    • توجه داشته باشید که طراحی سایت مجموعه ای است از چند زبان تحت وب و شما فقط با یادگیری HTML نمی توانید وبسایت مورد نظر خود را راه اندازی نمائید لذا در این مرحله فقط تگ ها را بشناسید و کار کرد آن ها را ببینید.
  2. پس از یادگیری HTML و آشنایی کامل با تگ ها باید به سراغ CSS برویم . در CSS شما به روش های مختلف به همان تگ هایی که در HTML نوشته اید دسترسی پیدا کرده و استایل ( = ظاهر ، شکل و شمایل و ... ) مورد نظر خود را به آن ها می دهید . برای مثال از طریق CSS به مرورگری که صفحه وب شما را نمایش می دهد می گوئید که عرض عکس داخل صفحه 200 پیکسل باشد ، ارتفاع آن 100 پیکسل و خطی مشکی به عرض 10 پیکسل دور آن بیندازد و ... . در آخر شما با یادگیری تمام استایل ها ، می توانید ظاهر سایت خود را به صورت کامل پیاده سازی کنید . به عنوان تمرینی که خود را بیازمایید پیشنهاد ما به شما این است که یک سایت دلخواه را انتخاب کرده و با استفاده از HTML و CSS آن را کد نویسی کنید ، سعی کنید تا حد ممکن سایت شما شبیه آن سایت شود ، میزان شباهت این دو ، میزان یادگیری و تسلط شما بر HTML و CSS را نشان خواهد داد.
  3. شاید عنوان کردن یک مثال در تسلط هر چه بیشتر شما به این مراحل بی فایده نباشد ، HTML را فراگرفتید یعنی می دانید که تیرآهن ، میلگرد ، سیمان ، آجر ، گچ و ... چه کاربردی دارند ، با استفاده از CSS میلگرد ها را به اندازه های دلخواه در آوردید و تمامی عناصر را کنار هم چیدید و بالا رفتید ، دیوارها را رنگ زدید ، به ظاهر ساختمان رسیدید و نمای آن را زیبا کردید و ... ساختمان شما زیباست ولی درب و پنجره آن تکمیل نیست حالا لازم است (جاوا اسکریپت ) Javascript را نیز به ساختمان خود وارد کنیم تا با استفاده از آن حالتی بوجود آید که وقتی دستگیره در را می چرخانید در باز شود ، به عبارت دیگر با استفاده از Javascript کلیه تعاملات بازدید کننده با سایت را مدیریت خواهید کرد . از مثال خارج شویم ، اگر توجه کرده باشید در اسلاید ها وقتی روی کلید های اسلاید بعدی و قبلی کلیک می کنید عکس انتخاب شده نمایش داده می شود که این کار با استفاده از جاوا اسکریپت پیاده سازی شده است یعنی برنامه نویسی به این صورت انجام شده که وقتی روی فلش بعدی کلیک شد، عکس فعلی پنهان شده و عکس بعدی نمایش داده شود .
    • برای افرادی که تا کنون با هیچ زبان برنامه نویسی ای آشنایی نداشته اند ، ممکن است یادگیری این زبان کمی پیچیده به نظر برسد ولی کافیست به آن به چشم یک بازی نگاه کنید و از برنامه نویسی لذت ببرید و به خاطر داشته باشید در بسیاری موارد به بن بست می خورید و اگر از بن بست رد شوید ، قوی تر خواهید شد.
  4. پس از جاوا اسکریپت نوبت به JQuery ( جی کوئری ) می رسد که کتابخانه ای است که به زبان Javascript نوشته شده و با استفاده از آن می توانید راحت تر کد نویسی کنید و یادگیری آن ضروری است ، JQuery از قواعدی پیروی می کند که یادگیری آن بسیار ساده است و ضرورت یادگیری آن به این دلیل است که با استفاده از آن سرعت برنامه نویسی شما افزایش می یابد و استفاده از افکت ها و انیمیشن های پیشفرض موجود در آن طراحی های شما را جذاب تر و زیباتر می کند.


برای راه اندازی یک سایت شما در دو سمت کد نویسی می کنید : سمت کلاینت ( بازدید کننده ) و سمت سرور . تا کنون شما با مراحل طراحی سایت در سمت کلاینت آشنا شدید ( HTML , CSS , Javascript , JQuery ) در مبحث بعدی با همین عنوان شما را با برنامه نویسی سمت سرور آشنا خواهیم کرد . امیدواریم مطالب ذکر شده شما را در آموختن هرچه بهتر و سریعتر طراحی سایت یاری دهد .

منبع